České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Garmin Forerunner 35: Malý, lehký, všestranný

Zapomeňte na pravidlo, že cyklopočítač se hodí na kolo a sportovní hodinky na běhání. S nástupem GPS technologie se ze sportovní elektroniky stal univerzální nástroj, který můžete bez jakýchkoliv drátů nebo čidel přenášet mezi více koly, vzít na běhání, na lyže, a v případě potřeby třeba i na windsurfing. Důkazem takového zařízení jsou sportovní hodinky Garmin Forerunner 35. Jsou malé, lehké a především univerzální.

 

 

Forerunner 35 je nový model chytrých, sportovních GPS hodinek od značky Garmin. V nabídce amerického výrobce patří Forerunner 35 do jednodušší a levnější kategorie, ačkoliv tomu funkce a široké možnosti využití neodpovídají. Zatímco dříve měly základní řady sportovních hodinek některá omezení, Forerunner 35 je překvapivě všestranný a směle konkuruje i řadě dražších sporttesterů.

 

Hodinky v roli cyklopočítače

Forerunner 35 patří velikostně ke středním až menším GPS hodinkám a pohodlně sedne na menší nebo střední zápěstí. Menší sportovci a zejména ženy ocení i pohodlné měření tepu přímo na zápěstí, bez nutnosti nošení hrudního pásu. GPS hodinky, jako je Forerunner 35, nachází své uplatnění zejména u běžců. Ambice Forerunneru jsou ale daleko větší. Podobně, jako dražší sportovní hodinky, i Forerunner 35 nabízí více sportovních profilů. Mezi profily najdete běh, běh na běžeckém pásu, jízdu na kole, jízdu na kole na trenažéru, a dokonce i profil kardio cvičení vhodný pro aerobik, spinning nebo jiné cvičení ve fitcentru.

Při použití hodinek na kole si můžete zvolit kombinaci veličin, které budete na displeji za jízdy sledovat. Mezi nejčastější kombinace patří rychlost, čas, vzdálenost, srdeční tep, ale může to být řada dalších veličin, včetně kadence v případě, že k hodinkám navíc připojíte bezdrátové čidlo. Právě kompatibilita s cyklistickými ANT+ čidly umožňuje hodinky použít nejen venku, ale i pro záznam jízdy na cyklistickém trenažéru.

Forerunner 35 se dá na ruce nosit celý den jako běžné hodinky. Jejich nenápadný vzhled přes den nebudí pozornost a neprozrazuje jejich sportovní zaměření. Naopak, díky chytrým funkcím můžete hodinky propojit s telefonem (iOS, Android, Windows Mobile) a na displeji diskrétně sledovat informace o příchozích hovorech, sms zprávách a dalších notifikacích, aniž byste telefon vytahovali z kapsy nebo kabelky. Pokud jdete na kolo nebo si zaběhat, nepotřebujete extra zařízení, hodinky na ruce přepnete do funkce sporttesteru a trénink jednoduše zaznamenáte. Hodinky můžete mít s telefonem propojené i v průběhu tréninku, jsou ale plnohodnotně schopné fungovat i bez mobilního telefonu. Připojení k mobilnímu telefonu dokáže trénink po ukončení automaticky odeslat do tréninkového kalendáře Garmin Connect. Ten, jak je u Garminu zvykem, je zdarma a stejně jako menu hodinek, je k dispozici plně v českém jazyce.

 

 

Garmin Forerunner 35 Optic
Výdrž: až 9 hodin s GPS, až 9 dní v režimu hodinek
Rozměry: 36 x 41 x 13 mm
Hmotnost: 38 gramů
Konektivita: USB, ANT+, Bluetooth
Odolnost proti vodě: 5 ATM
Funkce smart watch: iOS, Android, Windows Mobile
Využití: chůze, běh, běh na páse, kolo, cyklistický trenažér, lyžování, in-line brusle…
Ostatní: optické měření tepu na zápěstí, možnost připojení ANT+ cyklistických čidel rychlosti a kadence

Cena: 5490 Kč