České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Elektrokola a elektrokoloběžky: Optimální dopravní prostředky pro cyklotoulky

Podzim sice pomalu končí a mnozí z nás zazimovávají své bicykly, nicméně vyrazit se určitě ještě dá. Pokud aktuálně přemýšlíte o pořízení nového kola na příští sezonu, zpozorněte. Možná byste si totiž mohli pořídit i elektrokolo nebo elektroběžku. Tyto dopravní prostředky už dnes nejsou ničím zvláštním a dokážou nabídnout maximální komfort bez zbytečného extrémního plýtvání sil. Především pro starší lidi, již chtějí poznat přírodu za jízdy, se stoprocentně vyplatí. Hodí se ale fakticky pro všechny generace.

Elektrokolo na delší či extrémnější vyjížďky

Jestliže si hodláte pořídit dopravní prostředek pro delší trasy v přírodě, sáhněte po elektrokole. Jen byste si měli dát zapotřebí na nákup konkrétního modelu. Prodávají se totiž různé druhy. Malá skládací kola jsou vhodná spíše jako přibližovadla. Městská kola jsou ideální na rovné zpevněné městské komunikace a cyklostezky. Do hor a kopců jsou optimální horské bicykly. Při jejich výběru je zapotřebí dbát na celkovou hmotnost rámu, šířku plášťů kol a především na baterii. Její kapacita by se měla pohybovat okolo 10 Ah. Vydrží cca na 50 km jízdy bez šlapání.

 

 

Elektroběžky pro dospělé i pro děti

Poněkud menším a skladnějším dopravním prostředkem jsou elektrokoloběžky. Modely určené pro dospělé dokážou jet bez problémů i celou jednu hodinu jízdy bez jakéhokoli nabíjení. Zvládnou uvézt člověka až do hmotnosti 120 kg, přičemž celková rychlost může v maximu činit až 35 km/hod. Jestliže se snažíte hledat spíše elektrické koloběžky pro děti, můžete volit kupříkladu model Razor Power Core E100 s maximální zátěží 54 kg.

 

Vyberte si pohodlně online

Nakupovat nemusíte nutně v kamenné prodejně, kterých je ostatně poměrně málo. Naším tipem je specializovaný e-shop eFitness. Vybírat si tady můžete jak koloběžky se světly a blatníky, tak třeba také penny boardy, případně batohy, přilby a mnohé další příslušenství.