České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Deep Water Sólo na Dalešické přehradě - 3.ročník

Rádi bychom Vás pozvali na v pořadí třetí ročník závodu v Deep Water Sólu, který proběhne v sobotu 10. července na Wilsonově skále na Dalešické přehradě. Zváni jsou všichni, kteří se rádi baví, lezou a umí alespoň trochu plavat:-)

Pro ty, co si pod názvem Deep Water Sólo nic nepředstaví, se jedná o nejištěné sólo lezení nad vodní hladinou. Účastníkům závodu tedy stačí jen plavky a lezečky. Žádný sedák, žádná lana…prostě jen lezení, padání a koupání :-) S touto lezeckou disciplínou se nejčastěji setkáte v přímořských letoviscích, ale nám se podařilo najít vhodný terén i u nás na Vysočině. Je jím Wilsonova skála na Dalešické přehradě, která dříve patřila k nejvyšším nepískovcovým skalám v ČR. Po napuštění přehrady jí více než polovina zmizela pod vodní hladinou, díky čemuž vznikl jedinečný terén se spoustou převislých střech s bezpečným dopadištěm.

Pravidla závodu jsou velmi jednoduchá – dolézt vyznačenou trasu co nejdál a v co nejkratším časem. Ale přestože budou pro vítěze připraveny velmi zajímavé ceny, tím hlavním cílem určitě není vzájemné zápolení a rivalita. Tím hlavním je užít si lezení, koupání a kempování v nádherném prostředí kempu na Dalešické přehradě. Takže pokud ještě nemáte program na druhý prázdninový víkend, neváhejte a přijeďte na Dalešice.

Předběžný časový harmonogram:
10:00 – zahájení kvalifikace
14:00 – konec kvalifikace a vyhlášení deseti finalistů
15:00 – finále
18:00 – vyhlášení výsledků
19:00 – after párty v kempu Wilsonka (200 metrů od Wilsonovy skály)
Registrace závodníků na emailové adrese adrex@adrex.cz, a nebo přímo na místě, kde už ale nejsme schopni garantovat, že stihnete kvalifikaci. Předem registrovaní účastníci mají účast v kvalifikaci jistou!!!

Více také na www.adrex.cz

Další fotky z minulého ročníku: