České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Author 50 Český ráj - oblíbený MTB závod pro celou rodinu se startuje v sobotu 23. 4.

Začátek bikové sezóny je v plném proudu a s ní přicházejí i první MTB závody vyznačující se tratěmi vhodnými pro všechny výkonnostní skupiny cyklistů. Jedním z takových je i cyklistický závod ve velmi atraktivním prostředí Českého ráje "Author 50 Český ráj", který se uskuteční v sobotu 23. dubna 2016.

Místo konání: Branžež – Nová Ves, start a cíl u Komárovského rybníka
Délka tratě: 50 kilometrů
Převýšení: 655 metrů

Trať závodu je vedena po vyznačených trasách v malebných lokalitách kolem hradu Kosti, zříceniny Trosek, rybníka Vidlák, zámku Hrubé Skály, Příhraz, rybníka Žabakoru, skalního masivu Drábských Světniček, kráteru Mužský a zříceny hradu Valečova. Svým profilem a povrchem je určena ke sportovnímu vyžití široké veřejnosti.

Startovní výstřel hlavního závodu zazní úderem 11. hodiny, poté proběhnou i závody dětských kategorií v prostoru cíle.

Více informací na webu závodu: www.50ceskyraj.cz

 

! TIP: Stejně jako loni můžete využít slevu na startovné na dva závody 50 Český ráj a 50 Bezděz. Pokud se přihlásíte na oba závody a zaplatíte startovné do 8 .4. 2016, ušetříte 100 Kč (místo 900 Kč zaplaťte pouze 800 Kč).

 

Více o závodu 50 Bezděz s Wüstenrotem (22. 5. 2016):

O květnové neděli (22. 5. 2016) se přímo v malebné obci Bezděz pod dominantním středověkým hradem odehraje další tradiční bikové klání – závod Author 50 Bezděz.

Trať dlouhá 50 km s převýšením 465 m vede po vyznačených trasách v chráněném území Dokeské pískovce a mokřady, kolem dominanty královského hradu Bezděz, Břehyňského rybníka, vrcholu Velká Buková a Králova stolce. Svým profilem a povrchem je určena ke sportovnímu vyžití široké veřejnosti. Trať vede po zpevněných cestách, lesních cestách a loukách a je bez problému sjízdná jak na horském, tak na trekingovém kole.

Startovní výstřel hlavního závodu zazní úderem 11. hodiny, poté proběhnou i závody dětských kategorií v prostoru cíle.


foto: Jiří Murdych

Přihlášky a další informace na webu závodu: www.50bezdez.cz