České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Adam Ondra zazářil na festivalu Rock Master v Arcu – vyhrál dva závody

Pro špičkového českého lezce byly závody v Arcu testem formy před blížícím se mistrovstvím světa a zdá se, že to vypadá slibně! Adam Ondra dal letos přednost lezení na skálách před závody a v Itálii si tak odbyl svou premiéru a hned velmi úspěšnou. V sobotu 27. 8. 2016 se v rámci programu uskutečnil závod Světového poháru v obtížnosti a rychlosti. Adam Ondra v obtížnosti bral 5. místo, stejnou příčku obsadil i český zástupce v závodu na rychlost Libor Hroza, který si drží průběžně druhé místo v celkovém pořadí SP. Závod vyhráli Romain Desgranges (FRA) a Anak Verhoeven (BEL). V neděli byl den českého šampióna Adama Ondry, když dopoledne dokázal vyhrát Boulder KO Contest. Tedy závod, v němž sedmičku finalistů čekají čtyři bouldry – na prvním bouldru vypadávají dva nejméně úspěšní, na druhém a třetím jeden a ve finále si to o vítězství rozdává trojice na čtvrtém bouldru. Právě na něm Adam předčil Jana Hojera a Jeremyho Bondera. Odpoledne Adam opanoval i tradiční duel Master Trophy – tedy vyřazovací závod na obtížnost, kdy lezou paralelně dva lezci vedle sebe stejnou cestu na čas. Adam se probojoval do finále, kde lezl proti Rakušanovi Jakobu Schubertovi, druhému ze sobotního závodu SP. Adam vyhrál jubilejní 30. ročník Master Trophy a potvrdil tak skvělou formu a také pověstnou univerzálnost. Gratulujeme!

 


Radost z vítězství v Boulder KO Contestu


 

Výsledky – Boulder KO Contest

muži: 1. Adam Ondra (CZE) 2. Jan Hojer (GER) 3. Jeremy Bonder (FRA) 4. Michael Piccolruaz (ITA) 5. Jernej Kruder (SLO) 6. Alexey Rubtsov (RUS) 7. Rustam Gelmanov (RUS)

Route setter: Jacky Godoffe, Alberto Gnerro

ženy: 1. Katharina Saurwein (AUT) 2. Giorgia Tesio (ITA) 3. Stasa Gejo (SRB) 4. Andrea Kumin (SUI) 5. Julia Kruder (SLO) 5. Monika Retschy (GER) 7. Franziska Sterrer (AUT)


 


... a druhé vítězství v jeden den - duel Master Trophy

 

 

Výsledky – duel / Master Trophy

muži: 1. Adam Ondra (CZE), 2. Jakob Schubert (AUT), 3. Max Rudigier (AUT), 4. Domen Skofic (SLO), 5. Urban Primozic (SLO), 6. Stefano Ghisolfi (ITA)

ženy: 1. Janja Garnbret (SLO), 2. Katharina Posch (AUT), 3. Anak Verhoeven (BEL), 4. Mathilde Becerra ( FRA), 5. Yuka Kobayashi (JPN), 5. Christine Schranz (AUT), 6. Mina Markovic (SLO)

 

zdroj: Planetmountain.com